perjantai 21. marraskuuta 2014

Tablet -koulutusta Ikatan vaatetuksella ja tekstiilillä



Tapasimme syksyn aikana kuuden opettajan kanssa tablet -työpajoissa, joissa tutustuttiin monipuolisesti Ipad -tablettiin ja sen ohjelmistoihin. Opettajat opiskelivat ”asentamaan” tabletin opiskelijoille käyttökuntoon ja luomaan sinne tiliasetukset. Resetointiakin laitteeseen tehtiin, koska laitteita on tällä hetkellä vain muutamia käytössä ja niitä on tarkoitus opiskelijoilla ja opettajilla kierrättää.
Kolmen iltapäivän aikana tutuksi tuli myös videointi, kuvaaminen ja esittäminen tykin välityksellä. Oppilaitoksessamme olevaan Office365 -palveluun tutustuttiin asiakirjojen, esitysten ja Excel -taulukoiden muokkauksen kautta. Ipadilla eivät tällä hetkellä Microsoft -alustalle suunnitellut palvelut toimi vielä niin hyvin kuin toivoisi, mutta luultavasti asiaan on päivityksien kautta tulossa parannusta. Tapaamme opettajien kanssa vielä ensivuoden 2015 puolella kerran ja suunnitelmissa on käyttää varattu aika hyväksemme, väliajalla ilmaantuneiden ongelmien käsittelyyn.
Mukavia ryhmätapaamisia, joissa sekä opettajalle että opiskelijoille tuli uusia asioita ja varmasti uusia ideoita tablettien käyttöön opetuksessa ja arvioinnissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.